راه اندازي كترينگ

راه اندازي رستوران و تجهيزات آشپزخانه صنعتي

راه اندازي كترينگ

۲۰ بازديد

تعريف راه اندازي كترينگ:

راه اندازي كترينگ: تهيه و آماده سازي غذا و نوشيدني براي پذيرايي، وقايع، مناسبت هاي اجتماعي، رويدادها و غيره تعريف مي شود.

اين خدمات مي تواند در محل پذيرايي انجام شود و يا در محل ديگري تهيه شده و به محل پذيرايي منتقل شود.

واژه "كترينگ"  اولين بار توسط تاجران دريايي ابداع شد.

كه جزء اولين كساني بودند كه عوامل كترينگ ها را با كشتي مي بردند تا در طول سفر از ساير افراد در كشتي پذيرايي كنند.

در بيست سال گذشته مردم ايران شاهد رشد روز افزون صنعتي به نام "تهيه غذا" يا همان "كترينگ" بودند.

شايد اينطور پنداشته شود كه اين يك صنعت جديد باشد.

و به اقتضاي شرايط جوامع مدرن قرن بيستم ايجاد شده باشد كه البته چندان دور از منطق هم نيست.

واقعيت اين است كه پيدايش" كترينگ" يا همان "تهيه غذا " ، به هزاره چهارم قبل از ميلاد در چين بر مي گردد.

فرهنگ پذيرايي مجالس هاي بزرگ و مجلل در مصر باستان هم در همان زمان مشابه ظهور پيدا كرده بود.

بيشتر خدمات پذيرايي در آن زمان توسط بردگان ارايه مي شد.

هزينه راه اندازي كترينگ

مساحت مكان مورد نظر براي راه اندازي كترينگ را بايد حدود 100 متر مكعب در نظر گرفت.

توجه داشته باشيد كه مكان مورد نظر شما اگر بيرون از شهر باشد از بابت هزينه معقول است.

اگر ملك مورد نظر شما در محدوده مركز شهر واقع شود مبلغي كه بايد براي وديعه و اجاره ماهيانه آن پرداخت كنيد قطعا قابل توجه است.

اگر چه ميزان هزينه شما نسبت به نقطه جغرافيايي و موقعيت مكاني متفاوت است اما به طور كلي رقم پرداختي بسيار زياد مي باشد.

سرمايه اوليه اي كه بايد در اين حوضه در نظر بگيريد وسايل و تجهيزات آشپزخانه اي است.

بخش قابل توجه اي از سرمايه شما در اين امر هزينه مي شود.

از نظر كارشناسان طرح و ساخت پرسا لوازم مورد نياز يك كترينگ متوسط شامل:

  • 2 دستگاه يخچال
  • 4 دستگاه گاز
  • 2 دستگاه كباب زني
  • 10 سبد بزرگ آشپزي
  • 4 ديگ بزرگ
  • 10 قابلمه
  • 50 سيخ كباب زني در سايز هاي مختلف
  • ملاقه و كفگير
  • انواع چاقو
  • تخته هاي برش
  • يك دستگاه چرخ گوشت صنعتي
  • يك دستگاه خمير گير براي كباب و …

[caption id="attachment_4679" align="aligncenter" width="1843"]راه اندازي كترينگ راه اندازي كترينگ طرح و ساخت پرسا[/caption]

تاريخچه:

يونانيان باستان هم تجارت غذا را به شكل سرويس هاي رايگان در مهمانسرا ها و اماكني از اين دست ايجاد كرده بودند كه در دوران امپراطوري روم رواج داشت.

در امپراطوري روم اساسا" كترينگ ها براي پذيرايي از سربازان رواج داشتند.

و در قرون وسطي خدمات كترينگ ها حول محور پذيرايي از  راهبان مسيحي و زائرين آنها در اروپا بود.

اواخر قرون وسطي بود كه ظهور نظام مالي و بورژوازي جديد باعث محبوبيت و رونق اين كسب وكار شد.

در قرن چهارده و پانزده قانون گذاران آلماني اين صنعت را مورد توجه قرار داده.

و براي غذاها و مشروبات قوانين خاصي را براي اولين بار وضع نمودند كه نشان از رونق وسيع اين صنعت در اروپا در آن زمان دارد.

اما هنوز اين نوع پذيرايي ها مختص به مهماني ها و جشن هاي درباري و سلطنتي و يا نجيب زادگان بوددر قرن هجدهم و پس از انقلاب فرانسه و با از بين رفتن طبقه اشراف، صنف كترينگ راه خود را به سمت فروش خدمات و محصولات خود به اقشار جامعه باز كرد كه حاصل آن پيدايش اولين رستوران هاي فرانسوي بود.

در امريكا صنعت كترينگ هنوز بسيار جوان است.

رشد چشمگير:

رشد چشمگير كترينگ در آمريكا بعد از جنگ دوم جهاني آغاز شد.

شركت هايي كه كار تهيه غذاي جنگ را انجام مي دادند بعد از اتمام جنگ مجبور شدند به نوعي فعاليت خود را ادامه دهند.

البته رشد اقتصادي بعد از جنگ و ثروتمندتر شدن روز افزون مردم اين تقاضا را براي آنها ايجاد كرد.

و خدماتي كه قبلا در انحصار افراد خاص قرار داشت عمومي شد.

بهبود يافتن صنعت حمل و نقل، نوآوري هاي فني، افزايش ناگهاني جمعيت، توسعه صنعت توريسم و بهبود خدمات رفاهي براي كارآمدتر شدن نظام اداري و شغلي كشورها صنعت كترينگ را به اوج محبوبيت و شهرت خود رسانده است.

به طوري كه امروزه در تمام مناسبت هاي اجتماعي اعم از مجالس و مهماني ها و سمينارها ، سلف سرويس هاي شركتها و ادارات ،كارخانه ها و مدارس و دانشگاه ها اين كترينگ ها هستند كه وظيفه پذيرايي و ارايه خدمات را به عهده دارند.

صاحبان مشاغل براي بالا بردن انضباط پرسنل خود و بهبود شرايط شغلي و افزايش بهره وري آنها اقدام به تدارك ساز و كار تهيه و پخت غذا در محل كار خود و يا استفاده از خدمات آنها مي كنند.

آماده كردن غذاي سالم و خوش طعم آن هم با سرعت بالا براي تعداد زيادي سفارش، حتي اگر محل كترينگ به اندازه ي كافي بزرگ باشد.

تا سر آشپز اصلي تمامي مراحل را انجام دهد؛ كار بسيار دشواري است.

از سوي ديگر نظارت دائم بر كل فرآيند انبار، آماده سازي، توليد و غيره در راه اندازي كترينگ مشكلات خاص خود را دارد. اين صنعت رقيب هاي بسياري هم دارد.

و اين كسب و كار به نسبت پر طرفدار است بنابر اين لازم است حوزه ي تخصصي فعاليت خود را در كترينگ مشخص كنيد و بعد وارد اين صنعت شويد.

حوزه هاي راه اندازي كترينگ:

1= راه اندازي كترينگ براي شركت و اداره ها: يكي از مهمترين مشتري هاي كترينگ شركت ها و اداره ها مي باشند.

كه براي دسترسي به نيازهاي اين گروه خاص بايد منو كترينگ را مفصل در نظر گرفت بايد شامل صبحانه و عصرانه نيز باشد.

2= راه اندازي كترينگ براي حوزه خصوصي: سرويس دهي به مراسم و مهماني خانوادگي و دور همي مناسب مي باشد.

براي موفقيت در اين حوزه بايد مهارت آشپزي بالايي داشته باشيد كه با در خواست هاي مشتري ها يكي باشد.

موضوع مهم در راه انداري كترينگ منو پروژه مي باشد؛

كه موجب تمايز آن پروژه با ساير كترينگ ها خواهد بود.

انتخاب سبك منو، نوع سرو غذا و كيفيت طعم و رسپي هاي غذاهاي پيشنهادي و خدمات تشريفات و پذيرايي در موفقيت نقش كليدي دارند.

زماني كه مي خواهيد ايده راه اندازي كترينگ را عملي كنيد بايد چند سوال مهم را از خود بپرسيد:

1= چه نوع غذاهايي را در منو خواهيد آورد: غذا ها بايستي شامل تمام ذائقه ها باشد.

2= ظرفيت كترينگ شما در روز چه مقدار است: تعداد غذاهايي كه در روز قرار است سرو شود براي چند نفر در نظر گرفته شده است.

3= به چه تعداد نيروي كار نياز خواهيد داشت: كاركنان براي تهيه مواد غذايي اوليه، آماده سازي، آشپزخانه، مديريت و غيره

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد